Anasayfa » Sultan Papağanı » Yavru Sultan Papağanı Ne Zaman, Kaç Aylıkken Ötmeye Başlar?
Yeliz Özdemir
Bilge Pakize Editörü

Yavru Sultan Papağanı Ne Zaman, Kaç Aylıkken Ötmeye Başlar?

Sultan Papağanı, yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 6-8 hafta boyunca anne ve babasının beslemesiyle hızlıca büyür. Yavru sultan papağanı doğduktan sonra yaklaşık 2-3 hafta içinde ince sesler çıkarabilirler.

Bu durum yavruların gagalarının güçlenmesi ve hava keselerinin genişlemesi ile birlikte gerçekleşir.

Yavru sultan papağanı türünün tam olarak ötmeye başlama süresi genel sağlık durumuna ve cinsiyetine göre 3 ila 6 ay süresini bulabilir.

Erkek Yavru Sultan Papağanı Kaç Aylıkken Ötmeye Başlar?

Erkek yavru sultan papağanı ötme zamanı çoğunlukla kızgınlık dönemine girdikleri zaman olan 6 aylık süresini bulur.

Erkek olan yavru sultan papağanı kuşları çoğunlukla 6 aylık olduklarında kızgınlığa girerler ve bu durumdan dolayı dişilerine çağrıda bulunmak için ötmeye başlarlar.

Dişi Yavru Sultan Papağanı Kaç Aylıkken Ötmeye Başlar?

Dişi yavru sultan papağanı ötme zamanı çoğunlukla 3 ila 6 aylık oldukları zamandır. Dişi yavrular, erkek yavrulara oranla daha kısa sürede ötmeye başlayabilirler. Bu durum aynı şekilde dişilerin daha erken kızgınlığa girmeleri ile açıklanabilir.

Tıpkı erkek yavrularda olduğu gibi dişi yavrularda da ilk kızgınlık ile beraber erkeklerine seslenmek amaçlı ötmeye başlayabilirler.

Yavru Sultan Papağanının Çabuk Ötmeye Başlaması İçin Neler Yapılabilir?

Yavru sultan papağanın çabuk ötmesini sağlamak için yapabileceğiniz bazı şeyler bulunur. Öncelikle yavru sultan papağanı olan kuşunuzun kısa sürede ötebilmesi için sağlıklı olması gerektiğini bilmeniz gerekir.

Kuşunuzun sağlıklı olması ve çabuk ötmesi için beslenmesine ve bakımına dikkat etmeniz gerekir. Buna ek olarak kuşunuzu ötmesi için zorlamanız da ters etki yaparak çok geç ötmesine hatta belki ötmemesine neden olacağı için bu konuda sabırlı davranmanız gerekir.

Yavru sultan papağanı olan kuşunuzun daha çabuk ötmesi için yapacaklarınız konusunda veteriner hekime danışarak en doğru tavsiyeyi alabilirsiniz.