Güvercinlerde titreme çeşitli faktörlere bağlı olarak meydana gelen, çoğunlukla zararsız olan bir durumdur. Ancak güvercinin titremesi ciddi hastalıkların bir belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
Yetişkin Güvercinler Vücut Titremesi Neden Olur?
Yetişkin güvercinlerin vücudunun titremesi çoğunlukla güvercin hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle kusma ve ishalin eşlik ettiği titremelerin ciddi hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıktığı söylenebilir.
Güvercinin titremesi durumunda ilk yapılması gereken titremenin geçici olup olmadığını anlamak için bir süre onu gözlemlemektir. Ancak bu süre uzun tutulmamalıdır. Eğer titreme geçen zamana rağmen durmuyor hatta artıyorsa en kısa sürede uzman bir veterinerden yardım almak gerekir.
Yetişkin Güvercinlerin Kanatları Neden Titrer?
Yetişkin güvercinlerin kanatlarının titremesi çoğu zaman stres kaynaklıdır. Güvercinler de tıpkı insanlar ve diğer canlılar gibi korktuklarını da ani tepkiler vererek kısa süreli titremeler yaşayabilirler. Bu durum çok sık karşılaşılan bir durum olmasa da zaman zaman meydana gelebilir.
Güvercinin titremesi stres kaynaklıysa kısa süre içinde kendiliğinden geçecektir.
Yetişkin Güvercinlerin Kuyrukları Neden Titrer?
Yetişkin güvercinlerin kuyruklarının titremesi tıpkı kanatların titremesi gibi genelde stres kaynaklıdır. Güvercinler hassas canlılar oldukları için stres ve korku gibi duyguları yoğun şekilde yaşamaları muhtemeldir
Yavru Güvercinler Vücut Titremesi Neden Olur?
Yavru güvercinlerin vücutlarının titremesi vitamin ve mineral eksikliklerinden kaynaklanabileceği gibi çeşitli hastalıklara bağlı olarak da ortaya çıkabilir.
Yavru Güvercinlerin Kanatları Neden Titrer?
Yavru güvercinlerin kanatlarının titremesi kanatlarındaki herhangi bir yaraya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çeşitli travmalar ya da hastalıklar sonucu yavru güvercinlerde kanatların titrediği görülebilir.
Yavru Güvercinlerin Kuyrukları Neden Titrer?
Yavru güvercinlerin kuyruklarının titremesi güvercin hastalıklarından kaynaklanıyor olabilir. Güvercinin titremesi uzun sürüyor ve geçmiyorsa mutlaka veteriner hekim tarafından kontrol edilmelidir.