Dişi güvercinler bakımı erkek güvercinlere kıyasla daha zahmetli olan güvercinlerdir. Ancak yumurta bırakmaları ve özel canlılar olmaları dolayısıyla dişi güvercinler birçok insan tarafından ilgi görür. Dişi güvercinlerin ötmesi de birçok insan için merak konusudur.
Dişi Güvercin Nasıl Öter?
Dişi güvercinlerde ötme erkek güvercinlerin ötmesiyle kıyaslandığında daha cılız ve daha az volümlü olarak tanımlanabilir. Birçok insan dişi güvercinlerin ötmediğini düşünür. Ancak bu kanı yanlıştır. Tıpkı erkek güvercinler gibi dişi güvercinler de öter.
Ancak erkek güvercinlere kıyasla daha sessiz ve daha cılız bir sese sahip olduklarından dişi güvercinlerin ötmesi erkek güvercinlerin ötmesi kadar akılda kalıcı değildir.
Dişi Güvercinler Hangi Durumlarda Öter?
Dişi güvercinlerin ötme nedenleri farklı olabilse de genel itibariyle ele alındığında başlıca nedenin kur yapma olduğu söylenebilir. Çiftleşme dönemindeki dişi güvercin, erkek güvercine kur yapmak için ötebilir.
Bu durum artık dişi güvercinin çiftleşme zamanının geldiğine işarettir. Bununla birlikte, çiftleşme döneminde erkek güvercinler de baskın bir şekilde dişi güvercinler için ötmeye başlar. Bu karşılıklı ötme sonrası erkek güvercin ve dişi güvercinin yaptığı çiftleşme dansıyla çiftleşme gerçekleşir.
Dişi Güvercinler Erkek Güvercinler Gibi Ötebilir Mi?
Dişi güvercinlerin ötmesiyle erkek güvercinlerin ötmesi birbirinden farklıdır. Bu nedenle dişi güvercinlerin ötmesi ile erkek güvercinlerin ötmesi arasında bir benzerlik olmadığı söylenebilir.
Dişi güvercinlerin ötüşü ile erkek güvercinlerin ötüşü birbirinden kolayca ayırt edilebilir. Erkek güvercinlerin kolay duyulabilen baskın bir ötüşü vardır. Güvercinlerin gürültücü ve sık sık öten hayvanlar olmadıkları bilinir.
Bu nedenle yalnızca belli dönemlerde ötmeye başlarlar. Bu dönemlerin başında çiftleşme dönemi gelir. Çiftleşme döneminde olan erkek ve dişi güvercinlerin karşılıklı ötüşlerine şahit olunabilir.