Güvercin yavrusu büyüme süresi yaklaşık olarak 1 aydır. Bu bir ay içerisinde yumurtadan çıkan tüylenmeye başlar ve gelişimini büyük ölçüde tamamlar. Güvercinlerin büyüme süresini hızlandırmak için bakıldığı yerin koşullarına ve beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekir.
Yavru güvercinler özellikle yumurtadan çıkmalarını takip eden 5 gün boyunca sıvıyla beslenmelidir. Bu süreçte yavru güvercin gelişimi için beslenme aralığı en az günde 3 ila 4 kere olmalıdır.
Güvercin Yavrusu Kaç Günde Tüylenmeye Başlar?
Güvercin yavrusu tüylenme zamanı yumurtadan çıkışını takip eden 1 hafta sonra başlamış olur. Yumurtadan çıkan güvercin 1 hafta sonra tüylenmeye başlar ve 1 ayın sonunda bütün tüyleri çıkmış, gelişimi sağlanmış olur.
Güvercin Yavrusu Kaç Günde Yetişkinliğe Erişir?
Güvercin yavrularında yetişkinlik dönemi 1 ay içinde başlar. 1 ayın sonunda yavru güvercinler tüylenme evresini tamamlamış olur ve yetişkin görünüşüne ulaşır. Yavru güvercinler, yumurtadan çıktıktan 5 – 6 ay sonra eşlerini aramaya başlayabilir. Bu doğrultuda, yavru güvercin gelişimi 1 ayda tamamlansa da eşeysel anlamda büyüme süreleri 6 ayı bulabilir.
Güvercin Yavrusu Kaç Günde Uçmaya Başlar?
Güvercin yavruları uçmak için ihtiyaç duyduğu süre yaklaşık olarak 1 aydır. Bu süre güvercinden güvercine göre de değişiklik gösterebilir. Güvercinlerin uçma süresini kısaltmak için beslenme düzenlerine ve kafes koşullarına dikkat edilmesi gerekir.
Yavru güvercinler yumurtadan çıktıkları ilk günlerde dışarıdaki etkenlere karşı son derece savunmasız olurlar. Bu olumsuz koşullardan etkilenmemesi adına ihtiyaç duyduğu besin değerleri düzenli olarak sağlanmalıdır. Ayrıca kafes temizliğine de yavruluk süresince çok dikkat edilmelidir.
Kümes koşullarının hijyenik olmadığı durumlarda hem yetişkin hem de yavru güvercinler hastalıklara daha açık hale gelirler ve bu durum yavru güvercin gelişimi için olumsuz sonuçlar doğurur..