Anasayfa » Güvercin » Yeni Doğan Yavru Güvercin Ne Zaman Uçmaya Başlar, Takla Atar?
Yeliz Özdemir
Bilge Pakize Editörü

Yeni Doğan Yavru Güvercin Ne Zaman Uçmaya Başlar, Takla Atar?

Yavru güvercinin uçması belli bir gelişim sürecinin ardından mutlaka gerçekleşen eylemdir. Güvercin beslemek isteyenler tarafından yavru güvercinlerin uçma süresi ve yavru güvercinlerin takla atması merak edilen konulardır.

Yeni Doğan Yavru Güvercin Ne Zaman Uçmaya Başlar?

Yeni doğan yavru güvercinin uçmaya başlaması 6 haftayı bulabilir. Yavru güvercinler tüylendikleri tarihten itibaren yaklaşık 2 hafta içinde uçmaya başlarlar.

Yeni doğan güvercinlerin 3 hafta içinde tüyleri çıkmaya başlar. Bu tarihten itibaren gelişim süreci devam eden güvercinler yaklaşık 10 ila 15 gün içinde yavaş yavaş kanat çırpmaya başlayabilirler. Yavru güvercinlerin takla atması da birkaç aylık süreç içinde gözlemlenebilir.

Yeni Doğan Yavru Güvercinin Daha Çabuk Uçmaya Başlaması İçin Neler Yapılabilir?

Yeni doğan yavru güvercinin daha çabuk uçmaya başlaması için yapılabilecekler şöyle sıralanabilir;

  • Gelişim evresinde olan yavru güvercin annesinden ayrı olmamalıdır. Yavru güvercinler anneleriyle olduğu sürece tahmin edilen süreç içerisinde uçmaya başlayabilirler.
  • Yavru güvercinlerin gelişim aşamasında iyi beslenmeleri gerekir. Kısa sürede uçmaları ve kanatlarının gelişmesi için beslenmelerine dikkat edilmesi mühimdir.
  • Annesi tarafından terk edilen ya da annesi ölen yavru güvercinlerin mutlaka veteriner hekim eşliğinde büyütülmesi ve gerekli kontrollerinin yapılması gerekir.

Yeni Doğan Yavru Taklacı Güvercin Ne Zaman Takla Atmaya Başlar?

Yeni doğan yavru taklacı güvercin takla atmaya başlaması ilk uçuşundan itibaren 2 ila 3 aylık bir süreyi kapsar.

Yeni Doğan Yavru Taklacı Güvercinin Daha Çabuk Takla Atmaya Başlaması İçin Neler Yapılabilir?

Yeni doğan yavru taklacı güvercinin daha çabuk takla atmaya başlaması için yapılacaklar yavru güvercinin kısa sürede uçmaya başlaması için yapılanlardan farksızdır. Yavru güvercinlerin takla atması için iyi beslenmesi ve özenle yetiştirilmesi gerekir.