Yavru güvercinler yumurtadan çıkmalarını takip eden 1 ayın sonra uçmaya başlarlar. Yavru güvercinlerin uçma süresini kısaltmak ve gelişim süresini hızlandırmak için bakım koşullarına dikkat edilmelidir. Yavru güvercinlerin beslenme düzeni dikkatle oluşturulmalı ve oluşturulan düzene sadık kalınarak beslenilmelidir.
Yavru güvercinlerin gelişimini gösterdiği kümes veya kafesin bakımı da titizlikle yapılmalıdır. Yavru güvercinler dış etkenlere karşı oldukça hassas bir yapıya sahip olurlar. Bu nedenle yaşadıkları yerin koşullarının temiz olması güvercinlerin gelişim süreci açısından çok önemlidir. Yavru güvercinlerin uçması için özellikle birkaç noktaya da dikkat edilmesi gerekir.
Yeni Doğan Güvercin Yavrusu Kaç Günde Uçar?
Yavru güvercinin uçma süresi genellikle yumurtadan çıkmalarını takip eden bir ayın sonunda gerçekleşir. Bu süre zarfında güvercinler uçmak için kanat gelişimlerini tamamlamış olurlar. Bu süre, güvercinden güvercine değişiklik gösterse de soy bakımından olumsuz bir duruma sahip olmadığı taktirde yavru güvercinlerin uçması 1 ila 1 buçuk ay içinde gerçekleşir.
Yabani Güvercin Yavrusu Kaç Günde Uçar?
Yabani güvercin yavruları uçmak için gerekli gelişimi 5 ila 6 haftalıkken tamamlamış olur. Uçuş süresi evcil güvercinlere göre daha geç olabilir. Beslenme faktörü burada oldukça önemlidir. Yeterli bakımı alamayan yabani güvercinlerde uçma süresi daha da uzayabilir.
Yeni Doğan Güvercin Yavrusu Nasıl Uçurulur? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Yavru güvercini uçurmak için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Tüylenme süreci bitmiş olan yavru güvercinler, sürecin bitimini takip eden 10 15 gün içinde uçma işlemini gerçekleştirmesi için hazırlanmaya başlanmalı.
Yavru güvercinler kanatları bantlanarak kümesinden çıkarılmalı. Kümesinden çıkan güvercinin etrafı tanıması ve koklanması sağlanır. Yavru güvercinlerin birden uçmak için serbest bırakılması onlar için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla, öncelikle etrafı tanımasına izin verilmelidir.
İlk Defa Uçacak Güvercinlerin Kanatları Neden Bantlanır?
Yavru güvercinlerde kanat bantlama güvercinin güvenliği için önemli bir uygulamadır. Güvercinler direkt olarak serbest bırakılıp uçurulursa bazı kazalar yaşanabilir. Bunların yaşanmaması için güvercinlerin kanatları bantlanarak kümesten çıkarılmalıdır. Bu uygulama her gün belli saatlerde tekrar edilmeli ve güvercin hazır olduğunda bantlar çıkarılmalıdır.
İlk Defa Uçurulan Güvercin Neden Yem İle Geri Çağırılmalıdır?
Güvercinlerin ilk uçuşu güvercinler açken gerçekleştirilmelidir. Bu ilk uçuştan geri dönmesinin en garanti yoludur. Geri dönen güvercine yem verilirken tekrar kanatları bantlanmalı ve bu işlem birkaç kez tekrar edilmelidir. Güvercin artık yem ve kafes yerlerini öğrendikten sonra bantlama işleminin yapılmasına gerek kalmaz. Yavru güvercinlerin uçması ilk etapta kontrollü bir şekilde yapılmalıdır.