Anasayfa » Güvercin » Kanadı, Bedeni Yaralı Güvercin Nasıl Bakılır, Tedavi Edilir? Nereye Götürülür?
Yeliz Özdemir
Bilge Pakize Editörü

Kanadı, Bedeni Yaralı Güvercin Nasıl Bakılır, Tedavi Edilir? Nereye Götürülür?

Güvercinin yaralanması sık karşılaşılan durumlardan biridir. Yaralı güvercin mutlaka tedavi edilmeli ve alanında uzman bir veteriner hekim tarafından kontrol edilmelidir.

Kanadı, Bedeni Yaralı Güvercin Nasıl Bakılır?

Kanadı ve bedeni yaralı güvercin bulmak birçok insanın başına gelen bir durumdur. Doğada zarar gören hassas canlıların başında gelen güvercinler, çeşitli travmalar sonucu yararlanabilirler.

Güvercinler kedi ve köpek gibi hayvanlara kıyasla çok daha zayıf ve sessiz olduklarından bulunmaları da seslerinin duyulması da çok zordur. Uçarken yaralanan bir kuş hızlıca yere düşerken ölebilir ya da daha çok yara alabilir.

Bu gibi durumlarda ilk yardım bilgisi olanlar ve daha önce güvercin besleyenler vakit kaybetmemek adına güvercinin yaralı kısımlarına pansuman yapabilir. Yaralı güvercin tedavi edilmezse beslenemez ve uçamaz. Bu da kısa sürede ölmesine yol açar.

Kanadı, Bedeni Yaralı Güvercin Nasıl Tedavi Edilir?

Kanadı ve bedeni yaralı güvercini tedavi etmek için ilk aşamada pansuman yapıp yarayı temizlemek gerekir. Ancak güvercin vücudunun insan vücudu kadar dirençli olmadığının unutulmaması gerekir. Bu nedenle güvercinlerin yaralarına pansuman yapılırken çok dikkatli olunmalıdır.

Yaranın temizlenmesinin ardından yaralı bölge sargı beziyle fazla sıkılmadan sarılabilir. Fakat pansuman yeterli değildir. Pansumanı tamamlaman güvercin mutlaka bir veteriner tarafından muayene edilmelidir.

Kanadı, Bedeni Yaralı Güvercin Tedavi İçin Nereye Götürülür?

Kanadı ve bedeni yaralı güvercinin götürülmesi gereken yer bir veteriner kliniğidir. Yaralı güvercin çoğunlukla yarasına pansuman yapıldıktan sonra doğaya bırakılsa da bu eylem oldukça risklidir.

Her ihtimale karşı güvercinin veteriner hekim kontrolünden geçmesi ve iyileşmesinin beklenmesi gerekir. Gerekli kontrolleri yapılan ve birkaç günlük iyileşme süreci tamamlanan güvercin kanatlarını çırpacak duruma geldikten sonra doğaya bırakılabilir.