Yavru ve yetişkin güvercinlerin soğuğa karşı direnci merak edilen konulardan biridir. Elbette her canlının olduğu gibi güvercinin soğuğa karşı direnci de sınırlıdır.
Yetişkin Güvercinler Üşür mü, Kaç Derece Soğuğa Dayanır?
Yetişkin güvercinlerin soğuğa karşı direnci oldukça yüksektir. Ülkemizin Doğu Anadolu bölgesinde yetiştirilen güvercinlerin- 30 derecede antrenman yaptığı bilinir.
Soğuk bölgelerde kolayca yaşayan güvercinler için soğuğa dayanmak fazla zor olmasa da- 30 dereceyi aşan hava sıcaklığı güvercinlerin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir.
Güvercinin soğuğa karşı direnci fazla olsa da donma ihtimallerinin olmadığının düşünülmesi yanlıştır. Doğada var olan her canlı gibi güvercinlerin de soğuğa karşı zayıf düşerek donma ihtimali bulunur.
Yavru Güvercinler Üşür mü, Kaç Derece Soğuğa Dayanır?
Yavru güvercinlerin üşümesi mümkündür ve engellenmelidir. Anne güvercinle bir süre kalan yavru güvercin, mutlaka annesinden bağımsız hale gelecektir. Ancak annesiyle olduğu sürece soğuk, yırtıcı hayvanlar ve çeşitli riskler gibi dış etkenlere karşı daha iyi durumda olduğu söylenebilir.
Yavru güvercinlerin bağışıklık sistemi yetişkin güvercinlerin bağışıklık sistemi kadar güçlü değildir. Bu nedenle yavru güvercinlerin yetişkin güvercinlere kıyasla soğuğa karşı dirençlerinin daha az olduğu söylenebilir.
Kış aylarında annesinden ayrılan yavru güvercinlerin üşümemesi için ekstra bir çaba sarf edilmesi önemlidir.
Balkondaki Güvercinler Üşür mü?
Balkondaki güvercinlerin üşümesi mümkündür. Ancak soğuk havaya karşı dirençli oldukları için belli bir noktaya kadar soğuktan fazla etkilenmezler.
Güvercinler Kışın Dışarıda Üşür mü?
Güvercinlerin kışın dışarıda üşümesi mümkündür. Ancak yabani güvercinler için yapılabilecek tek şey kuş yuvasıdır. Güvercinler ürkek canlılar oldukları için insanlardan hemen korkup kaçabilirler. Güvercinin soğuğa karşı direnci fazladır fakat bu durum aşırı soğuktan hiç etkilenmediği anlamına gelmez.